Project

Het North Sea Port Talent Interreg project staat voor verscheidene partners die in het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port (NSP) de handen in elkaar slaan om de problematieken op de arbeidsmarkt aan te pakken. Meer concreet mogelijke oplossingen onderzoeken voor de mismatch tussen de openstaande vacatures en de beschikbare werkzoekenden.  

Als onderdeel van dit Interreg project is het pilotproject Gamification uitgevoerd. Doel van dit pilot project was op een alternatieve en innovatieve manier de mogelijkheden om te werken in de Zeeuwse havens breder bekend te maken en een doelgroep te bereiken die hier (nog) niet bekend mee is. Vervolgens wordt op basis van interesses en competenties gekeken waar kandidaten aan de slag zouden kunnen in de Zeeuwse havens. acatures bekend maken, kandidaten werven en opleiden. Middels gamification is gebruik gemaakt van een creatieve wervingsmethodiek om de gewenste doelgroepen te bereiken.

Binnen de pilot is samengewerkt met PortsCool, vanwege de gerichte opleidingsmogelijkheden die zij bieden om snel aan de slag te gaan van een van de bedrijven in de havens. PortsCool is een samenwerking van de uitzendbureaus Havenwerk en TOS.

De gamification binnen dit project omvat een digitale quiz op het digitale platform www.werkenindezeeuwsehavens.nl Kandidaten werden door gerichte advertentiecampagnes op o.a. social media en Google naar het platform toegeleid waar belangstellenden via een quiz uitsluitsel kregen over welke mogelijkheden er zijn voor werken en/of opleiding voor werk in de Zeeuwse havens.

De deelnemers aan de quiz konden hun gegevens achterlaten en vervolgens nam PortsCool contact op met deze kandidaten om te bekijken of werk of opleiding een optie was. Kandidaten ontvangen na de PortsCool opleiding de benodigde certificaten voor het werken binnen de haven.  

Het pilotproject is tot stand gekomen in samenwerking met verscheidene partners waaronder North Sea Port, North Sea Port Talent, VDAB, Stad Gent, Gemeente Terneuzen en Dethon.  

In de periode oktober 2022 tot juli 2023 is dit project uitgevoerd. Benieuwd naar de resultaten of meer weten over dit project? Neem dan contact op met Buro Focus!
 

Neem contact op

 

Verbrugge Terminals (8)
Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.